Alte servicii :

Diete barf

Dacă citești acest articol ar trebui să știi deja ce înseamnă BARF dacă termenul nu îți este familiar, citește aici. Urmează acum un articol destul de lung, dar am încercat să lămurim cât mai multe aspecte din temuta trecere la BARF. Articolul se referă în mod special la câini.

Probabil ai citit pe diferite grupuri despre posibilele probleme digestive aferente trecerii la BARF: fie diaree, fie constipație, sau vomă etc. Plus teama de oase, carențe etc.

De ce este acest lucru util pentru câine și în același timp proprietarului? La ce ar trebui să acordați atenție sporită dacă vă decideți să alegeți o dieta cu alimente crude? Din fericire, tot mai mulți membrii ai societății posesorilor de câini socializate cu hrană uscată încep să realizeze că ceva nu prea este în neregulă. Cel mai izbitor efect al alimentelor artificiale și prefabricate pentru câini este că, aceștia suferă din ce în ce mai des de boli care sunt, asemenea ca și la om, în legătură directă cu dieta și stilul de viață modern.

Scopul unei treceri structurate este să elimini sau cel puțin să minimizezi astfel de probleme. În general câinii sănătoși pot fi trecuți destul de ușor pe BARF.

În special puii trec foarte ușor pe BARF, în schimb vârsta, anii de hrană uscată, sensibilitățile individuale influențează mult trecerea, care în asemenea cazuri poate fi mai anevoioasă.

Câinii care au fost hrăniți cu mâncare umedă sau mâncare gătită trec mult mai ușor pe BARF. Câinele care a primit câțiva ani numai boabe are nevoie de ceva timp ca să se adapteze la nouă hrană.

Beneficiile puterii BARF

Sucurile gastrice trebuie să se întărească, enzimele pancreatice trebuie să se adapteze schimbărilor, flora intestinală se modifică. Există de asemenea câini, mai ales din rândul seniorilor care nu vor reuși să treacă pe BARF. Pentru aceștia următoarea cea mai bună și potrivită opțiune este hrana diete barf, evident fără oase, dar completată cu o sursă de calciu citește mai mult despre asta aici.

O alimentație pentru animale, pe bază de carne crudă, devine tot mai populară printre iubitorii de patrupezi. Dieta BARF este o astfel de mâncare pentru câini și pisici pe care o adoptă cei care doresc să-și hrănească animalul diferit. Dar oare cât de benefică este dieta pentru animalele noastre? Vom elabora acest subiect mai jos și aflăm beneficiile și riscurile posibile pe care le ridică această dietă cu carne crudă. Pe scurt, o dietă raw constă în alimente pe care un câine le-ar mânca în habitatul său natural, precum rudele lor sălbatice, lupii.

Câini sensibili, intoleranțe, probleme digestive, carențe. Toate acestea par niște catastrofe anunțate celor care se apropie de BARF, fie din ce au citit pe diete barf de socializare, fie din spusele veterinarilor.

Chiar dacă tot auzim de aceste posibile probleme, majoritatea câinilor trec cu ușurință pe hrana crudă. Și chiar în cazul unor mici probleme există soluții simple, care ne permit să trecem la BARF fără să compromitem sănătatea câinelui ci dimpotrivă.

Coș de cumparaturi

Nu știm de unde a apărut ideea, dar circulă pe grupuri, că trebuie testate proteinele pe rând încă de la început. Trecerea se începe cu carne ușor digerabilă. Un stomac obișnuit să primească hrană uscată, plină de cereale, nu este încă pregătit să digere cărnuri grele, deci testarea aceasta poate fi o provocare mult prea mare pentru câine.

Nu este asta o problemă, acordă-i numai timp și puțin sprijin pentru adaptare și se va adapta. Fiecare știe cel mai bine ce tolerează sau eventual nu tolerează câinele propriu. Dacă a făcut alergii la diete barf cu pui, nu începe trecerea la BARF cu carne de pui. Poți începe cu vită sau iepure sau curcan. Evita proteina cu probleme în primele 2 luni, diete barf pe alte tipuri de carne.

Pe urmă poți reîncerca introducerea ei.

burner de grăsime vs winstrol

De multe ori câinii nu mai prezintă nici o reacție la proteina bănuită atunci când este consumată în stare crudă, neprocesată. Pentru cățeii care au în istoric mai multe episoade de dereglări digestive, tratamente cu antibiotice, multe deparazitări interne, alergii, recomandăm o cură de probiotice bacterii bune pentru refacerea florei intestinale.

Un probiotic bun pentru câini ar trebui să conțină următoarele familii de bacterii: Bifidobacterium animalis, Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus rhamnosus și Enterococcus faecium.

Probioticele le puteți găsi fie pentru uz uman sau uz veterinar și ideal ar fi să conțină toate familiile de bacterii de mai sus sau cât mai multe din ele.

Nu te descuraja la primul scaun mai moale.

pierderea în greutate după myomectomia deschisă

Este normal să apară mici modificări și sunt de regulă trecătoare. Un singur scaun moale nu înseamnă nimic deosebit.

darazpk pierdere în greutate

Nu uită că hrana industrială este procesată la temperaturi înalte, pe când carnea crudă nu este sterilă, conține bacterii și enzime vii. Organismul câinelui se adaptează, dar are nevoie de puțin timp.

provocarea personală a pierderii în greutate

Câinele ți se pare mai fomist decât înainte? Este normal să fie așa. Carnea pe care o oferi la început o alegi să fie cu mai puțină grăsime, iar din meniu lipsesc cerealele pline de carbohidrați. Dacă totul merge bine treci direct la procentul de hrană recomandat pentru greutatea lui și încet, crescând în pași mărunți începi să îi dai diete barf mai grasă. Câinele are nevoie de grăsimi, sunt sursa lui primară de energie. Referitor la carențe - meniul alcătuit numai din carne, fără organe, fără oase, fără procent de grăsime corespunzător nu este echilibrat!

Pe termen lung este diete barf dăunător sănătății. DAR, acest fapt nu reprezintă nici o problemă atunci când trecerea la meniu complet se face destul de rapid.

Exemplu de hrănire pentru câini

Atunci când va ia luni întregi să treceți la meniu întreg, carnea nu îi acoperă toate nevoile nutriționale. Din acest motiv, ținta voastră trebuie să fie mereu meniul complet care asigură o dietă echilibrată. Dacă din anumite motive nu reușești să introduci toate elementele dietei, pe termen lung va fi nevoie de suplimente adecvate situației.

Trecerea completă nu ar trebui să dureze în mod normal mai mult de săptămâni. Așa cum am menționat anterior, puii vor trece mai rapid chiar și în 10 zile, seniorii mai greu. Trecerea de la o etapă la altă se face urmărind digestia câinelui. Dacă apar probleme digestive majore reveniți la etapa anterioară până diete barf rezolvarea lor.

  1. Trecerea la BARF
  2. Dieta BARF,Cumpara hrana sanatoasa pentru cainele sau pisica ta.5 Lei/KG
  3. Dieta BARF pentru pisici. Ar trebui pisicile sa manance carne cruda? | ssig.ro
  4. Pierdere în greutate sfaturi la domiciliu în malayalam

Până la introducerea oaselor este normal ca scaunul să fie diete barf moale dar nicidecum diaree. În mod normal, în decursul a zile, ar trebui să puteți trece de la o etapă la alta. Mai multe informații despre modul în care urmărim digestia poţi afla aici. Cum facem trecerea propriu-zisă?

poate u pierde greutatea pooping

Spre deosebire de modul în care se face trecerea de la o hrană uscată la altă, adică prin adăugarea treptată, cantitate din ce în diete barf mai mare din mâncarea nouă, până la înlocuirea completă - în cazul dietei BARF trecerea se face brusc, de pe o zi pe alta. Deoarece hrana crudă și hrana uscată sunt total diferite, digestia lor decurge deasemenea diferit.

Detalii caz Alergii alimentare la animale de companie

Ca să nu complici trecerea inutil, înainte de prima masă de carne lasă o pauză. Sări peste o masă. Astfel vei asigura golirea intestinului. Abordarea în cazul unui câine bolnav poate să difere. Altfel se va face trecerea unui câine cu gastrită sau aflat sub tratament medicamentos.

Dieta BARF | Informații Rase Câini

Hrănirea BARF se începe cu carne crudă, fără oase. Pentru început — primele 2 zile - vei oferi o cantitate de hrană un pic mai mică decât necesarul - pentru a putea urmări digestia. De exemplu - începe cu doar 1.